Mosaisk Upps!

Oplysning om jødernes rolle i samfundet

 

 

 

 

 

 

PUTIN:

Forværringen af Ruslands forhold til Vesten er resultatet af mange "fejltagelser"

 

Putin om fejltagelser

foto: BILD


Business Insider, 11. januar 2016

Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde til det tyske dagblad BILD, at han mener Ruslands forværrede forhold til Vesten var resultatet af mange "fejl", begået af NATO, USA og Rusland efter sammenbruddet af Sovjetunionen.

"Vi har gjort alt forkert," fortalte Putin BILD's udgiver, Kai Diekmann og BILD's politiske redaktør, Nikolaus Blome i sidste uge, ifølge et transkript, der blev givet til Business Insider.

"Fra begyndelsen, forfejlede vi at komme over Europas deling. For femogtyve år siden faldt Berlinmuren, men usynlige mure blev flyttet til den østlige del af Europa. Det har ført til gensidige misforståelser og beskyldninger. Det er årsag til alle kriser lige siden", sagde han.

USA, det tidligere Sovjetunionen og de post-sovjetiske stater, der ønskede at blive medlem af NATO burde have "omdefineret en zone i Centraleuropa, der ikke ville være tilgængelig for NATO, med dets militære strukturer," sagde Putin.

I stedet gik NATO i gang med en "udvidelse mod øst," at tillade de post-sovjetiske baltiske lande - Estland, Letland og Litauen - at tilslutte sig organisationen. Dette kom fra USA's ønske om "fuldstændig sejr over Sovjetunionen" efter den kolde krig sluttede i 1991, påstod Putin.

Putin har for nylig strammet sin retorik over for Vesten. Af stor betydning blev det, at den russiske leder - som i øjeblikket jonglerer med Moskvas intervention i både Syrien og østlige Ukraine - startede året 2016 med at udpege NATO som en "trussel" i en opdateret dokument omhandlende Ruslands nationale sikkerhedsstrategi.

"De ønskede at sidde på tronen i Europa alene. ... Man kan også se denne stræben efter en absolut besejring i de amerikanske missilforsvarsplaner," sagde Putin i interviewet med henvisning til amerikanske planer om at opføre et missilforsvarsskjold, som Rusland standhaftigt har modsat sig.

Ruslands annektering af Krim i marts 2014 var, sagde Putin til BILD, simpelthen Kremls måde at beskytte befolkningen i Krim fra at blive indelukket inden for de grænser, der var pålagt dem af USA og Europa efter, at Vestens hævdede sejr i den kolde krig.

"Vore soldater har blot forhindret de ukrainske tropper på Krim i at begrænse folks ytringsfrihed," sagde Putin. "For mig er det ikke grænser og statslige områder, der betyder noget, men folks skæbner."

"Når kosovarerne har ret til selvbestemmelse, hvorfor skal folk i Krim så ikke have det?" Putin spurgte, med henvisning til FNs beslutning i 2008, om at Kosovo skulle være uafhængigt af Serbien.

Putin indrømmede dog, at Rusland har begået sine egne fejl siden slutningen af den kolde krig.

"Vi var for sent ude," sagde han. "Hvis vi havde præsenteret vore nationale interesser mere klart fra begyndelsen, ville verden stadig være i balance i dag."

"Efter sammenbruddet af Sovjetunionen, havde vi mange egne problemer, som ingen andre end vi selv var ansvarlige for: det økonomiske sammenbrud, sammenbruddet af velfærdssystemet, separatismen, og selvfølgelig terrorangrebene, der rystede vores land," fortsatte han. "I denne henseende skal vi ikke lede efter skyldige i udlandet."

Rusland lancerede en militær intervention i Syrien i september sidste år og har efter sigende styrket de pro-russiske oprørere i det østlige Ukraine siden krisen brød ud dér i 2014.

Putin fortsætter med at benægte, at Kreml nogensinde har sendt landtropper for at kæmpe i Ukraine, men udtalte for nylig, at eventuelle russiske soldater dér enten er frivillige eller "rådgivere".

Links: kilde - source

Hvad, hvis Putin siger sandheden?
Ruslands bemærkelsesværdige renaissance
Putin er ved at besejre mere end ISIS i Syrien
William Engdahl explains the context of the Paris attacks - interview
William Engdahl: "A Century of War"
Putin interview - video - The World Order (Part 1)
Zions Vises Protokoller - video
Zions Vises Protokoller - introduktion
Zions Vise Protokoller - teksten

Yderligere baggrund ved Dr. David Duke:
Radioprogram 30. november 2015 ,
17. december 2015 og 21. december 2015

Mosaisk Upps forside | Dronten | Kontroversen om Zion | Mosaisk.Com igen | Det såkaldte 'Jødekartotek' | Jødekartoteket'