Sammensværgelser
  Mosaisk Upps forside | Tilbage | Dronten | Kontroversen om Zion | Conny Hedegaard - Antisemitisme | Martin Breum - Antisemitisme
Sendt første gang tirsd. den 7. sept. 2004 kl. 22:30
Skriv til Upps: Læs om vores politik her


Også på denne side:

George Bush og det Kristne Højre, Udefra 1-sept 04
Den Nye Verdensorden

Zions Vises Protokoller
Udefra med Tyge Pedersen:
Konspirationsteorier
Sendt første gang tirsdag den 7. sept. 2004 kl 22:30

Se udsendelsen nuSe udsendelsen Windows Media Player
Tyge Pedersen Studievært DR2 Udefra
Tyge Pedersen
DR2 Udefra tirsdag 7 september 2004

Det skal handle om konspirationsteorier. Tyge Pedersen er vært på Udefra og har inviteret den unge forfatter, Lars Bugge, der har skrevet flere bøger om konspirationsteorier.

Tyge sludrer lidt med Lars, der ser ud til at have et nogenlunde sundt forhold til emnet; han vedgår både, at der er meget skidt, fri fantasi og spekulation i emnet, men påpeger dog også, at der ind i mellem er ting, man ikke bare kan afvise.

Tyge Pedersen har til lejligheden indkøbt en fransk film, og speaker delvist hen over filmen.

Lars Bugge Forfatter af Konspirationsteorier
Lars Bugge
forfatter
Filmen er et utroligt rodet klipsammen af sensationelle "konspirationsbilleder", mærkelige lyde, flimrende effekter. Forskellige forfattere af konspirationsliteratur optræder i klip fra TV udsendelser og pressekonferencer, interview med filosoffer og andre journalister. Der tales lidt om presseetik, der klippes tilbage til de kloge filosoffer osv. derudaf.
Renauld Mahric Selverklæret neokonservativ forfatter med Israelske sympatier
Renaud Marhic:
'
og man begynder at tale om et netværk af indflydelse...'
Renaud Marhic
DR kalder ham historiker. Det melder han dog intet om på sin egen hjemmeside, hvor han beskriver sig selv som forfatter og journalist. DR staver i øvrigt også hans navn forkert. Marhic har tilsyneladende gjort det til en levevej at bekæmpe konspirationsteorier, religiøse sekter, det ekstreme højre osv. Det ser dog ikke ud til, at han lever særligt fedt af det, når man ser hans gratis Lycos hjemmeside, hvor man skal stirre på en popup reklame i en rum tid, før man bliver lukket ind...

"Og man begynder at tale om et netværk af indflydelse" Ja, og? Er det ikke rigtigt, at der er et netværk af jødisk indflydelse, og hvad er AIPAC for noget? Er det løgn, at 50% af Clintons administration bestod af jøder, der kun udgør 2% af USA's befolkning? AIPAC involveret i spionage.
Skulle det være en "konspirationsteori"? Mit råd? Lad være med at diskutere med franske intellektuelle... De tager sig selv meget højtideligt...
torben Lund Europa Parliament Social Democrats
Torben Lund
Vi springer lige lidt til Danmark, den 19 maj 2004: Torben Lund til TV2: "Der er jo lignende netværk i mange lande, og så har man jo som sagt også i USA jo meget, meget stærkere, flere stærke eh organisationer."
Vi må formode, at også Torben Lund lider af paranoia og tror på konspirationsteorier...

Og han var ikke en gang taknemmelig over "den antiracistiske organisations" indblanding...
Misinformation

(22:24) B'nai B'rith er en organisation, der kæmper mod racisme, sagde Tyge Pedersen. Og beviser dermed, at han ikke har helt styr på begreberne. Denne jødiske frimurerorganisation, der i Danmark har Bent Melchior som formand og i USA driver en filial under navnet Anti Defamation League, eller ADL, med Abe Foxman som leder, er en jødisk interesseorganisation med en yderst aggressiv politik, som Torben Lund for nylig måtte sande.

Lidt fra persongalleriet i udsendelsen:

Bernard Perrier alias Ben Peri Forfatter
Bertrand Colomb Erhvervsleder
Bruno Gaccio - Les Guignols satire program
Emile Favro Redaktør
Jane Kerr Britisk journalist
Lars Bugge Forfatter
Nicholas Davies Engelsk journalist
Nicole Bacharan Professor statskundskab
Paul Vermuse Studievært
Philippe Val Chefredaktør Charlie Hebdo
Pierre LaGrange Sociolog
Renaud Marhic Forfatter og journalist
Thierry Ardisson TV studievært
Thierry Messans Politiker
Thierry Thuillier Chefredaktør France 2
Tyge Pedersen Studievært


Læs om Kristen Zionisme
Zions Vises Protokoller - Er det, der står i denne, angiveligt antismitiske forfalskning, værre end det, der står i jødernes egne skrifter som f.eks. Talmud? Bedøm selv...

Denne side fra Vestligt Samisdat indholder, sammen med et stort udvalg af Talmud-citater, også mange uvurdérlige oplysninger om internationale sammensværgelser, Bilderberg gruppen osv.
Vi vil stå i evig taknemmelighedsgæld til Lars Thirslund og Marianne Herlufsdatter, to modige mennesker, der i Danmark var blandt de første til at afsløre løgn og manipulation i forbindelse med indvandringen, jødedommen og internationale organisationer, så som Bilderberg, den Trilaterale kommission og andre anti-nationale sammensværgelser Læs

På følgende side kan man læse en hel del om Bilderberggruppen; bl.a. fortegnelser over, hvem der deltog hvornår i Bilderberg møder. Bilderberg.org
Bilderberg Danmark på Wikepeda
Lyt til BBC udsendelse om Bilderberg
Danske Bilderberg-medlemmer

Efter at have brugt timevis på at nedskrive det meste fra Tyge Pedersens monologer og forsøge på at give en udtømmende analyse af hele denne kaotiske og rodede udsendelse, har jeg opgivet at skrive noget særligt sammenhængende, og valgt at koncentrere mig om de punkter der, efter min mening, kunne behøve en kommentar.

Den franske film, og Tyge Pedersen, omtaler mange eksempler på konspirations- teorier af vekslende lødighed. En uoverskuelig pærevælling af filmklip og effekter hentet fra TV shows, pressekonferencer, ekstremt højreorienterde hjemmesider, og kommentarer fra en lang liste af aktører, hvorved man forsøger at bevise, at påstandene i konspirationsteorier for det meste er totalt uden hold i virkeligheden.

En undertone af pro-jødisk propaganda
Hele dette cirkus bliver rent praktisk anvendt til at sidestille teorier om jødernes uforholdsmæssige indflydelse i verden med konspirationsteorier; 'der i mange tilfælde er født i hjernen på smarte forfattere eller opstået i paranoide og angste menneskers overophedede fantasier og mareridt'.

I udsendelsen bliver teorien om jødernes skjulte magt præsenteret som Alle Konspirations-teoriers Moder, repræsenteret ved Zions Vises Protokoller.

I processen præsenterer Tyge Pedersen den jødiske frimurerorganisation B'nai B'rith som blot "en antiracistisk organisation". (En af B'nai B'riths underafdelinger hedder Anti Defamation League. Det er en millitant zionistisk kamporganisation, men det nævner den gode Tyge selvfølgelig ikke noget om, selv om den lige har været aktuel i Danmark i forbindelse med B'nai B'riths danske formand, rabbiner Bent Melchiors antisemitisme-beskyldninger mod Torben Lund)

Selv Israel kritiske medier, journalister og politikere, der ofte selv ser sig konfronteret med åbenlyse, eller slet skjulte, antisemitisme-besykdninger, gør som regel meget ud af at betone forskellen mellem Israel og jøder i almindelighed. Men holder dette i praksis? Mit overordnede indtryk er, at jøder, med få undtagelser, solidariserer sig med Israel. Prøv at Google nogle jødiske journalister eller politikere sammen med ordet Israel! Chancen for, at du vil blive temmelig overrasket, er stor...

Pascal Bruckner Jødisk filosof med neokonservative tendenser
Pascal Bruckner,
Fransk, jødisk filosof, forfatter, anti-marxist, går ind for en "Europæisk neokonservatisme", lige som andre fransk-jødiske intellektuelle, som André Glucksmann og Bernard Henri-Lévy.

Pascal Bruckner
, Alain Finkielkraut, Bernard-Henri Lévy, Alexandre Adler, André Glucksmann, og Bernard Kouchner, alle jødiske filosoffer, tjener israelske interesser ved at støtte krigen i Irak, påstås det flere steder på det store konspiratoriske Internet.

Et længere interview med den franske forfatter af anti-konspirations literatur Renauld Marhic og en jødisk filosof, ved navn Pascal Bruckner, skal tjene til yderligere at mane alle idéer om en uforholdsmæssig stor jødisk magt i jorden. Foruden dette, er der nogle hurtige klip, med udtalelser fra et medlem af den førnævnte "antiracistiske organisation", hvor kritik af jøderne lige hurtigt forbindes med drab på jøder, som eneste logiske konsekvens.

Man sætter meget bekvemt idéen om en uforholdsmæssig stor jødisk indflydelse lige med overdrevne udtalelser om jødisk verdensherredømme og beskyldninger om, at jøder er skyld i alle ulykker i verden. Så er det slag vundet. At begge de interviewede "eksperter" muligvis ikke er helt upartiske sandhedsvidner, går den kildekritiske, professionelle journalist, Tyge Pedersen, og de franske film, der kunne se ud til netop at være lavet med en bestemt hensigt, let hen over.

Er det mig der lider af paranoia?

For yderligere at sætte tingene i kontrast er der nogle klip med Jean Marie Le Pen, der jo i forvejen er blevet udskreget i Danmark som en højreorienteret antisemit. Le Pen føler sig forfulgt af den jødiske frimurerloge (B'nai B'rith) der, som han påstår, prøver at holde ham ude af det gode politiske selskab. Og det, selv om Le Pens parti, Front National, i følge eget udsagn, slet ikke er antisemitisk. Le Pens påstand om, at jødiske grupperinger bestræber sig på at holde ham væk fra magten, lyder ellers ikke specielt usandsynlig, skulle man mene. Så hvad er hensigten? At femstille ham som en paranoid tilhænger af konspirationsteorier?

Denne udsendelse var akkurat lige så manipulerende som de konspirationsteorier, den havde til hensigt at afsløre.

MosaiskUpps


George Bush og det Kristne Højre
Den genfødte evangelisk kristne George Walker Bush

Udefra den 1. september 2004 med Tyge Pedersen

Cheney Dukkeføreren
Den her kunne jeg ikke stå for!
hint: Puppeteer
Tror DR nu alligevel på konspirations-teorier? Åbenbart kun på dem, de selv promoverer. I hvert fald sender DR Udefra et program om Dick Cheney: Skyggen bag Bush, tirsdag 26 oktober kl 23:00. Sendes også 28-10.

Hvor længe er det siden, jeg så Tyge Pedersen med sin egen konspirationsteori i et program om Bush og den fundamentalt kristne højrefløj? (sidste uge; nemlig den 1. sept)
Det var ellers et udmærket program.
Jeg lagde dog godt nok mærke til, at der var én ting, der manglede ved konklusionen.

Alle politiske retninger var blevet omtalt; kristne fundamentalister, Bush-familien og hele dens inderkreds, katolikker, ja også jøder kom til orde. Men ikke ét kritisk ord om de jøder, som enhver véd, omgiver Bush. Ikke ét ord om evt. israelsk-jødiske interesser, der også kunne tænkes at være indblandet i Bush' skumle og mærkværdige foretagende.

Er det mærkeligt, at folk får idéer om "jødemagten" og sammensværgelser, når de, som eneste gruppe af spillere, ikke blev omtalt kritisk i et program som dette?

Den israelske avis, Haaretz, er langt mindre fintfølende end de hjemlige aviser. Den 4. maj 2003 skrev Avi Shavit følgende: 24 medlemmer af kongressen, de fleste af dem jøder, har presset præsident Bush til at gå ind i Irak. Kilde.

Den israelske kommentator, Akiva Eldar, talte klart sprog i en artikel i Haaretz 1. nov 2004: "...at Richard Perle, Douglas Feith (også i Reagan-regeringen, hvor Perle spillede en nøglerolle) 'går på en knivsæg med hensyn til deres loyalitet over for amerikanske regeringer og israelske interesser." [Perle og Feith er jøder i Bush-regeringen]

Men Tyge Pedersen nævnte ikke ét ord om denne gruppes hensigter, ambitioner og strategier. Den får lov til at fortsætte sin usynlige tilværelse, indtil næste spionskandale gør det uundgåeligt at nævne 'dyret' ved sit rette navn. Haaretz om amerikanske jøder involveret i spionsag.

Hele skylden for den vanvittige udvikling, med et stadigt mere frembrusende og dominerende USA lå, ifølge Tyge Pedersen, hos de fundamentalistiske kristne, og det var nærmest synd for jøderne, at de havde sådanne venner til at hjælpe dem! Til lejligheden havde man fundet nogle jøder, der stemte Demokratisk og som også var bekymrede over Bush og hans politik.
Hvordan er det dog muligt at sætte tingene sådan på hovedet.

Mosaisk UppsMere diskussion om den Nye Verdensorden, journalister osv.
Jødisk Blæksprutte holder verden i sit greb
Jødisk Verdensherredømme
ifølge den franske film

Axis of Evil tel Aviv Washington
Axis of Evil
Tel Aviv - Washington
27:00 Tyge Pedersen: Myten om den amerikanske sammensværgelse anvender altså samme retorik som myten om den jødiske sammensværgelse. Det bekræfter en rundtur på internettet. På den yderste hørefløjs hjemmesider finder man sådanne karikaturer. Blæksprutten, der breder sig over hele verden, symboliserer den store jødiske sammensværgelse. Med sine fangarme omklamrer den jordkloden.

Her glemmer Tyge en vigtig ting inden for den konspiratoriske verden: Den amerikanske sammensværgelse er i høj grad også en jødisk sammensværgelse, hvis man nu vælger at bruge dette udtryk. Der er altså ikke tale om to meget forskellige ting..

Hvis man lige glemmer det dér med konspirationer og holder sig til kendsgerningerne, er det meget svært at benægte, at den inderkreds, Bush omgiver sig med, er endda meget jødisk domineret.
Lige nu er nogle af dem under kraftig mistanke for at have givet fortrolige informationer videre til den israelske efterretningstjeneste Mossad.
Hvad med det faktum, at 75% af USA's ambassadører i udlandet er jøder? Kan man sidestille påstanden om at amerikansk udenrigspolitik er totalt domineret af jøder med troen på UFO'er?
Hvad sker der med en konspirationsteori, når den er blevet bevist? Så giver man en ekstra bevilling til et nyt holocaust-monument, som et plaster på de sårede jødiske følelser, eller forbyder David Irving adgang til landet.

Andre kritiske røster om DR og DR2s nyhedsformidling:

Berlingske Tidende onsdag den 8. september 2004
DR-formand vil have dansk TV kulegravet

Nu er det næppe helt de samme emner, som Jørgen Kleener og en række andre aktører kritiserer som dem, vi sætter fingeren på hér på Mosaisk Upps, men principielt er overensstemmelserne store: tendentiøs og politisk énsidig rapportering, simpel overfladiskhed og letfærdig omgang med sandheden.

Se denne ægte, uforfalskede konspirations- video:
Web film raises questions about the 9/11 Pentagon crash

Jøden som børnelokker - antisemitisk karikatur
»Hier, Kleiner, hast du etwas ganz süßes! Aber dafür müßt ihr beide mit mir gehen...«
(Se her I små, her er noget lækkert sødt! Men så skal I begge også følge med ...)

Antisemitisk karikatur af jøden som fed finansrigmand, der lokker uskyldige, ariske børn med giftigt slik.


På trods af de mange stemmer fra respekterede og etablerede politikere, fra alle politiske fløje, som har påtalt den stadig mere synlige magt fra de jødiske organisationer, prøver man igen at feje al kritik ind i én bunke og kalde den 'populisme' og 'antisemitisme', og man prøver at latterliggøre den ved at udstille de mest outrerede antisemitiske manifestationer.

Lige som man gjorde mod Pia Kjærsgaard, Jörg Haider, Pim Fortuyn, og som man stadigvæk gør det mod Jean Marie Le Pen, David Irving og en lang række andre dissidenter, prøver man at stemple kritikere af jødedommen som nazistisk indspirerede, antisemitiske, xenofobe fantaster.

Selv om folk som Tyge Pedersen, DR og massevis af andre venstreorienterede humanister (med rette) selv udmærker sig ved kritik af USA, Israel og en hulens masse andre magtfaktorer, er det lige pludeselig suspekt, når det kommer fra anden side. Især, må man bemærke, når jøderne bliver nævnt. De etablerede medier har åbenbart eneret på deres syn på tingene.

Virkeligheden er langt mere kompleks end denne énøjede og manipulerende franske film, med Tyge Pedersens hjælp, prøver at fremstille den. Lidt seriøs søgning på internettet og lidt snusning til det, man under ét kalder "den ekstreme højrefløj" vil vise, at langt de fleste mennesker hér er yderst tvivlende omkring "ægtheden" af disse Zions Protokoller, og at de, blandt meget andet, diskuterer indbyrdes, hvor disse skrifter i virkeligheden stemmer fra.

Mens de fleste overhovedet ikke forskriver sig til "ægtheden" af disse "Protokoller", er der mange, der mener at kunne se tegn på, at den virkelighed, der beskrives i dem, har visse paralleller i den moderne verden, hvor en élitær gruppe forsøger, i ét slag, at nedbryde grænser, som det har taget hundredvis - måske tusindvis - af år at nå til enighed om, gennem et utal af krige.

Fortalere for denne nye kapitalistiske og ideologiske verdensorden sætter dagsordenen overalt i verden, fra Bushadministrationen, til EU, FN og andre internationalt orienterede, forretningsorienterede og "ideologisk inspirerede" institutioner, EUMC, DCHF, Roma Rights osv.

Det kan ikke overraske, at formanden for sigøjnernes (Romaernes) kamporganisation er en jøde, ved navn Claude Kahn, at EUMC blev oprettet af jøden Jean Kahn, og at DCHF har Jacques Blum og en række andre fremtrædende jøder i bestyrelsen. Overalt dukker der en passende jøde op til posten i politiske og humanitære organisationer, uanset hvilken politisk retning, den ser ud til at komme fra. Selv den Danske Forening, Front National, og det Britiske BNP har måttet bide i det sure æble. Har man ikke en jøde, der kan beskytte en organisation en smule fra de jødiske organisationers angreb, er man åbenbart ilde stedt.

Der er mange varianter, alle er de interesseret i at udviske nationale forskelle, "nedbryde grænser", forsvare folkevandringer, minoriteters stadigt større krav om særrettigheder og kapitalens fri bevægelse. Vi vil ingenlunde påstå, at denne "sammensværgelse" overalt er et koordineret, veltilrettelagt fællesforetagende. Der findes mange, ofte modsat rettede, kræfter.

Dog har disse magtfaktorer og strømninger visse fællestræk og fælles mål, uanset deres meget forskellige politiske dagsordener, som spænder fra det yderste venstre til det ultraliberalistiske højre.

I de fleste lande er der en indædt modstand fra store befolkningsgrupper mod denne udvikling, der har alle kendetegn af en revolution, den største revolution nogensinde i verdenshistorien. Mange oplever dette som et angreb på deres kultur, nation, folk og æt. Kort sagt, et angreb på det fællesskab, der trods alt eksisterede for ikke så forfærdeligt lang tid siden som et samlende, stabilt fundament for de fleste menneskers liv.

Mens snakken går om demokrati, menneskerettigheder og frihedsrettigheder, og mens man udkæmper krige for at tvinge "Vestligt demokrati" i halsen på folk, der slet ikke er interesserede, modne eller parate til det, nedbrydes demokratiets kendetegn, ytringsfriheden og mulighederne for andre end de veletablerede og velkendte for at komme til orde i de massemedier, der holder folk i fast i en énsidig hypnose.

Eksistensen af seriøse meninger uden for de etablerede højre- venstre- modsætninger benægtes simpelthen og kommer kun til orde, når det er muligt at latterliggøre dem i samme omgang. F.eks. det famøse program hvor Lars Thirslund og hans kone Marianne var inviteret af Reimer Bo.

At journalister, og i lidt mindre grad politikere, snart udgør et folkefærd helt for sig selv, er mere og mere tydeligt. Som de nylige undersøgelser viste, stemmer de nyudannede danske journalister (var det) 5 eller 7 gange mere på Det Radikale Venstre end den øvrige befolkning. Resten stemte hovedsagelig på socialisterne. De, der er til overs, er Venstreliberale, hældende til det neokonservative, der støtter USA / Israel-alliancen. Et moderat midterparti, som Dansk Folkeparti egentlig er - det tredjestørste parti i kongeriget Danmark - er ikke repræsenteret ved én eneste journalist. Det medieløse parti (pdf).

Semitisk Blæksprutte
Flere jødiske blæksprutter
Men er disse karikaturer nu egentlig så forskellige fra dem, man til dagligt ser i aviserne?
Umiddelbart ligger forskellen vist hovedsageligt i at det er jøder, der er skydeskive.

Internettet, der giver én mulighed for at udbrede sine idéer til et større publikum, uden at være særlig velhavende, uden censur (endnu), uden at skulle have "gode forbindelser" og uden at skulle tilhøre en bestemt hierarkisk opbygget organisation, huer ikke magthaverne, og åbenbart heller ikke TV- journalister som Tyge Pedersen, der gerne beholder monopolet på at udsprede deres egne "konspirationsteorier", så som de evige historier om "det ekstreme højre", "nazistisk inspirerede kræfter", der prøver at lukrere på "folks angst", der udnytter "den xenofobiske antisemitisme" for at opnå folkelig opbakning, opmærksomhed og sågar økonomiske fordele.

I stedet for at kommentere de mere saglige dele af denne frigørende, internetbaserede folkebevægelse, så som denne hjemmeside, koncentrerer disse dæmagoger sig om sider, hvor nazistiske paroler dominerer sammen med groteske karikaturer af "Jødemagten" osv. Men det er jo nemmere at vise nogle skræmmende karikaturer frem, end at argumentere mod sagligt begrundede, og derfor farlige meninger. Om der i øvrigt stod noget sagligt under, eller ved siden af de fantasifulde billeder fra 'de ekstreme højres' hjemmesider, fik vi aldrig at vide.

På nøjagtigt den samme måde som "Der Stürmer" i Nazi-tyskland karakteriserede jøderne som fede finansrigmænd, der lokkede uskyldige ariske børn med giftigt slik, fremstiller man dissidenter og kritiske folk som frådende psykopater, der 'benægter holocaust', uspreder vilde løgne og påstande, alle sammen under fællesnævneren 'konspirationsteorier'.


Mosaisk Upps!

 

Mosaisk Upps forside | Tilbage | Conny Hedegaard - Antisemitisme | Martin Breum - AntisemitismeReview of "The Culture of Critique" on The Original Dissident

Review of "The Culture of Critique" on Thornwalker
Review of "A People That Shall Dwell Alone"
Preface to the First Paperback Edition of "The Culture of Critique"
MacDonald on Hellenism cf. Judaism, - The Jewish Role in the 60s Counterculture & New Left
Separation and Its Discontents: Toward an Evolutionary Theory of Anti-Semitism (review)
Separation and it's Discontents


Prof. Kevin MacDonald - Professional Résumé
Thinking About Neoconservatism
Kevin MacDonald on the Puritans
What Makes Western Culture Unique?
Understanding Jewish Influence

Jewish slander
Jewish Upps mainpage >>