Upps Home | English Version English Version | Martin Hohmann "Antisemitisk tale" | Søren Krarup - Antisemitisme
Upps forside
Herbert Pundik på Slap Line Nyt!
Jødisk kommentar til Upps Nyt!
Antisemitisme - Martin Breum
Antisemitisme - Connie Hedegaard
Freud og Psykoanalysen

(Jødisk psykologi under lup)

Upps Præsenterer:

Dansk  
xxxx
Torben Lund og Verdensjødedommen

Poul Erik Skammelsen TV2 præsenterer kontroversen om Torben Lund
Poul Erik Skammelsen TV2


Torben Lund
Socialdemokrat og medlem af Europaparlamentet (født 1950)

Torben Lund der bl.a. er kendt for at være åben bøsse, har før sørget for kontrovers, da han krævede at befolkningen fik fortalt sandheden om konsekvensen af den nye EU traktat, i stedet for at luske den igennem gennem bagdøren. Torben Lund har peget på at der er et demokratisk underskud i EU, noget han ikke blev populær på i Social-lad-os-luske-det-igennem-antidemokratiet.

 

Bent Melchior B'nai B'rith formand og fhv overrabbiner Far til Michael Melchior medlem af det israelske parlament Knesset.
Bent Melchior
Formand for B'nai B'rith i Danmark
B'nai B'rith = Anti Defamation League
fhv. overrabbiner
En af hans forbilleder er den jødiske filosof Maimonides om hvem Kevin MacDonald bemærker:

Bent Melchior, der i årevis har brugt kræfter på at fremme den muslimske indvandring til Danmark:

»Antisemitisme er en sygdom som ikke-jøder lider og jøder dør af.«

 

Kenneth Jacobson - Anti defamation League
Kenneth Jacobson
Vice President
A
nti Defamation League

(of B'nai B'rith)

Jeg gætter på, at Hr. Jacobson slet ikke bryder sig om den forholdsvis respektløse måde hvorpå hans "velgørendhedsorganisation" bliver fremstillet i dansk TV. Kun en jøde må fortælle en jødevits. Lad os håbe, at han ikke finder ud af det. Ellers må vi frygte, at han sender en større delegation af lobbyister, der uden at være hæmmet af pengemangel vi sværme ud over dette formastelige lille land, for at fortælle de uomskårne indfødte, hvordan de skal lægge deres liv for at verden kan blive befriet for ariske mennesker, der kræver samme ret som jøderne.
ADL watch >>
The other side of the coin >>

Georg Brandes: Kan Danmark afkristnes ?

 

Tøger Seidenfaden Politiken
Tøger Seidenfaden
Politiken Chefredaktør

Christian Kock Professor i Retorik
Christian Kock
Professor i Retorik


Skandaløs leder i Jyllands Posten hvor Torben Lund samlignes med Der Stürmer og Julius Streicher:

"I går søgte han i denne avis at retfærdiggøre sig, men bevægede sig blot endnu længere ud i sumpen. Nu taler han om, at tidligere overrabbiner Bent Melchior har sat et "netværk" og en "international organisation" i gang med en smædekampagne. Der er ikke langt til den værste af alle antisemitiske konspirations-klicheer om, at jøderne styrer verden i det skjulte."

"Det kan lyde barskt, men der er ingen vej uden om en konstatering af, at Lunds udfald på dette punkt har et indre slægtskab med den berygtede nazi-propagandist Julius Streicher, der redigerede den afskyelige pamflet "Der Stürmer"."

Læs våset fra Jødelands-Posten, der åbenbart gerne vil overtage Politikens (tidligere) rolle.
Leder: Hadefuld Tale (18 maj 2004)

Det er i øvrigt kønt at man kan skrive hvad som helst i en sådan leder, og oveni købet forblive anony, mens hver en sølle borger skal underskrive med navn og adresse.

Er det mon Hr. Juste, der har skrevet denne sindsyge artikel?

Det er ikke ofte jeg forsvarer en socialdemokrat, men her er blevet gjort Torben Lund et stort uret. Lund burde anlægge sag, da artiklen er æreskrænkende.
Mere så end betegnelsen "antisemit" der som Melchior hårdnakket påstår tilfalder enhver der har kritik på Jøder som enkeltpersoner som gruppe eller har kritik på Israel.

Det er derfor jeg synes det er rimeligt at stave Antisemit og Antisemitisme med stort, ligesom ordet Jøde, (Jødedom) der i sig selv jo heller ikke siger meget om et menneskes kvaliteter.

At personer som deres Upps redaktør og lignende kritisk indstillede personer jævnlig får tildelt denne betegnelse; det er vi vant til, ja, jeg kan endda have en vis forståelse for det; men at en mand som Torben Lund nu også skal dele denne skæbne ligner en kraftig eskalation af den jødiske krigsførelse.

Den zionistiske krigstrompet lyder: "Aldrig mere!".
Holocaust som Mentalt Paradigme af Henry Makow >>

Debat: EU bør lægge fløjlshandsken og indføre boykot af Israel (Indlæg af Torben Lund i Politiken 3-5-04)

JP 21 maj 2004 Læserbrev af Hans Lembøl: Antisemit i ny betydning

Politiken 15 maj 2004. Indlæg af Torben Lund: Stop statsterroristen Sharon
Arne Melchiors medansvar for Irakkrigen >>

Upps Main pageKevin MacDonald - The Culture of Critique
The Culture of Critique
(Kritikkens Kultur)

En evolutionær analyse af jødisk involvering i det 20. århundredes intellektuelle og politiske bevægelser.

Læs anmeldelse af Henry Makow

P1 On Line debat om jødisk indflydelse

Efter Hohmann affæren i Tyskland, de rasende jødiske reaktioner mod Mel Gibson, og det sidste jødiske angreb mod Søren Krarup, der indbefattede Antisemitisme-beskyldninger fra jøden Arne Melchior , nu de sidste udviklinger i den aldrig ophørende kamp mod det ikke-jødiske Danmark.

Denne gang er det Bent Melchior, Arne Melchiors bror, der er ude med Antisemitisme-anklager, denne gang mod det socialdemokratiske medlem af Europa-parlamentet, Torben Lund.

Som bekendt er Bent Melchior formand for den militante jødiske kamporganisation B'nai B'rith og tidligere overrabbiner. Han er også far til Michael Melchior, medlem af et religiøst israelsk parti med sæde i Knesset, det israelske parlament.

I et læserbrev i Politiken den 3. maj 2004, kaldte Torben Lund den israelske premierminister Ariel Sharon for den største terrorist i Mellemøsten, lige som han beskyldte Israel for at stå bag folkemord.

Provokerende skrev han: »... kald mig bare antisemit« - fordi han forudså, at jødiske organisationer nu ville beskylde ham for netop antisemitisme.

Og han behøvede såmænd ikke at vente længe. Avisen Jyllands-Posten, som herefter må omdøbes til Jødelands Posten havde følgende kommentar i en artikel fra 18 maj 2004:

Nu taler han om, at tidligere overrabbiner Bent Melchior har sat et "netværk" og en "international organisation" i gang med en smædekampagne. Der er ikke langt til den værste af alle antisemitiske konspirations-klichéer om, at jøderne styrer verden i det skjulte.

Det kan lyde barskt, men der er ingen vej uden om en konstatering af, at Lunds udfald på dette punkt har et indre slægtskab med den berygtede nazi-propagandist Julius Streicher, der redigerede den afskyelige pamflet "Der Stürmer".

Dagen efter tog TV2 fat i sagen i programmet Dags Dato hvor vi faktisk fik bevis for eksistensen af verdensomspændende netværk af jødiske organisationer, og om ikke beviset på at jøderne styrer verden, dog trods alt beviset på at jøderne forsøger at styre verden.

Poul Erik Skammelsen TV2: Er den socialdemokratiske politieker Torben Lund antisemit?
Altså er han med nudansk ordbogs definition jødefjendsk, altså fjentligt indstillet overfor jøder generelt?

Ja, Lund er antisemit siger tildl. overrabbiner Bent Melchior, og flere andre, efter en aviskommentar, Lund skrev om Israel. Men er der tale om antisemitisme, eller er antisemitisme blevet et begreb, der anvendes for at lukke munden på kritikere af staten Israel, spørger Ole Vestergaard i dette indslag.Transkription af
TV2 Dags Dato udsendelse
den onsdag19 maj 2004
om Torben Lund
 
Torben Lund er antisemit mener Bent Melchior og Kenneth Jacobsen fra ADL
 

Download video klik her


Poul Erik
Skammelsen

studievært

Poul erik Skammelsen - studievært TV2 Dags Dato & Nyhederne

Er den socialdemokratiske politiker Torben Lund antisemit?
Altså er han med nudansk ordbogs definition jødefjendsk, fjendtligt indstillet overfor Jøder generelt?

Ja, Lund er Antisemit siger tidligere overrabbiner Bent Melchior, og flere andre, efter en aviskommentar Torben Lund skrev om Israel. Men er der tale om Antisemitisme, eller er Antisemitisme blevet et begreb der anvendes for at lukke munden på kritikere af staten Israel, spørger Ole Vestergaard i dette indslag.

Ole Vestergaard
journalist
(høres kun i udsendelsen)

Det hele begyndte med, at Torben Lund skrev et indlæg i Politiken den 3. maj.
Der langede han voldsomt ud efter Israels premierminister Ariel Sharon.

”Ariel Sharon er helt sikkert den person i Palæstina konflikten der topper listen over terrorister”

Torben Lund
politiker

Jeg mener at han optræder som en statsterrorist, at han laver talrige overgreb imod det palæstinensiske folk som besættelsesmagt.

Ole Vestergaard journalist

Torben Lund skrev videre: ”De jødiske samfund råber, hver gang der rejses kritik, at det er udtryk for antisemitisme.

Det er vigtigt at lægge mærke til de tre ord ”de jødiske samfund” ikke ”nogen jødiske samfund” eller ”nogen jøder”, men slet og ret ”de jødiske samfund”. Strengt tolket er der tale om en generalisering af alle jøder.

Katten var i hvert fald ude af sækken og der gik ikke lang tid før reaktionen kom, fra nær og fjern.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior kalder udtalelsen for ”ren antisemitisme”.

Bent Melchior
rabbiner

Hos Lund er det så blevet noget, der indebærer, at alle jøder i verden er klar til at rykke Sharon til undsætning. Og det altså, det altså, jeg, jeg må hellere holde mig til det akademiske det er altså bare ikke sandt.

Bent Melchior - rabbiner formand for B'nai B'rith
Upps: Måske ikke, men i det næste kommer Melchiors venner fra ADL på bane. De gør i hvert fald ikke nogen hemmelighed ud af deres sympatier for Sharon og hans forbryderbande.
Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at selv om Melchior protesterer over, at "alle jøder " bliver beskyldt for at støtte Sharon, så er der intetsteds i interviewet tegn på at han selv tager afstand fra ham.....
Ole Vestergaard
journalist

Men ikke kun herhjemme blev udtalelserne bemærket. Helt i new York fra den jødiske organisation ADL, ”The Anti Defamation League” der bekæmper antisemitisme, kom en reaktion.

Kenneth Jacobson
Anti Defamation League

”To have a kind of article written by mr. Lund which is outrageous, in it’s charges against Israel and it’s prime minister eh is extremely distressing.
Ehm, it runs against what we hoped was a new tide in Europe to co..to take seriously anti-semitism, and instead this article really encourages and creates an incentive for more anti-semitism.

Kenneth Jacobson ADL - Anti defamation League
Ole Vestergaard
journalist

Dermed får Lund i hvert fald ret så langt, at i hvert fald nogen jøder kalder ham for antisemit, hvis han kalder Sharon for en terrorist.

Kenneth Jacobson
ADL

Lunds article comes in the context of several years of activity in Europe in which the new form of anti-semitism is the demonization of the state of Israel.

Ole Vestergaard
journalist

Vi skal holde fast i det som Lund skrev i Politiken: ”De jødiske samfund råber hver gang der rejses kritik, at det er udtryk for antisemitisme.”

På Politiken siger Tøger Seidenfaden om netop den formulering:

Tøger Seidenfaden
Tøger Seidenfaden - Chefredaktør Politiken

”Det er jo altid forkert at generalisere, men derfra og så til at sige, at enhver ting, der rent sprogligt er en generalisering, er antisemitisme eller racisme er der meget langt. Altså, jeg mener man må gå ned og sige hvis noget skal være antisemitisk, så skal det være en forhånelse af jøder. Det værste han siger om dem, som du selv var inde på, er at de forsvarer staten Israel og det er da ikke nogen forhånelse.

Ole Vestergaard
journalist

Men Bent Melchior kalder det nedsættende.


Bent Melchior
rabbiner

Generalisering her forekommer jo allerhøjeste grad i en nedsættende sammenhæng... aasah du kan ikke komme og sige at Lund mener, eh at det jøderne mener i den sammenhæng, hvis de støtter Sharon, eh så eh, så er det positivt.

Ole Vestergaard
journalist

Ifølge Melchior er antisemitisme en sygdom, som ikke-jøder lider af, men som jøder dør af. Vi tyer til sagkundskaben, på Københavns Universitet sidder professor i retorik, Christian Kock. Han siger at Melchior skader sin egen sag ved at bruge ordet antisemitisme.

Christian Kock
retoriker

”Torben Lund har jo ikke sagt at alle jøder har dårlige eller negative egenskaber.
Han har bare sagt at alle jøder kaster sig over ham.
Det er forkert, men det er ikke racistisk.

Ole Vestergaard journalist

Men det er vel egentlig vel også positivt, positivt om jøderne at de forsvarer sig?

Christian Kock
retoriker
Christian Kock professor RhetoricsCopenhagen University

Ja det kan man sige, det er da fuldstændigt legitimt at kaste sig over Torben Lunds standpunkter, og det er der jo også mange jøder, der gør, selv om det ikke er alle jøder. Så på den måde har han sagt noget forkert, (journalist: men ikke antisemitisk), men ikke noget antisemitisk.

Bent Melchior
rabbiner

”Det er rent, rent antisemitisme, og så kan du komme med alle professorer eh det ændrer ikke noget ved eh....

Ole Vestergaard
journalist

Men er det da kun jer, der har retten til at definere antisemitisme?


Bent Melchior
rabbiner

Neeeejjjjj, det er det da ikke, men det er os der er blevet slået ihjel for det..., og derfor er vi måske eh lidt mere eh eksperter på området......

Melchior / Vestergaard

blah, blah blah...om følelser.

Ole Vestergaard journalist

Tilbage til Torben Lund som med et par omformuleringer kunne have undgået beskyldninger for at være antisemit.

Torben Lund
politiker

torben Lund Europa Parliament Social Democrats

Jeg mener, det er helt forkert, da jeg skriver ”det jødiske samfund” mener jeg selvfølgelig dem, der organiserer sig og deltager i debatten, og det var præcis Bent Melchior og hans netværk, jeg blandt andet tænkte på.

Der er jo lignende netværk i mange lande, og så har man jo som sagt også i USA jo meget meget stærkere, flere stærke eh organisationer.

Som hver gang eh man kritiserer eh, Sharon er på banen og ordet antisemit det ligger sådan lige og lurer, nogen gange bliver det sagt direkte, andre gange bliver det ikke sagt direkte.

Hvordan blev "Anti Defamation League" indblandet?
Ole Vestergaard journalist

Man kan måske undre sig over, at Torben Lunds udtalelser i det hele taget bliver opsnappet af ”The Anti Defamation League” i New York.

Kenneth Jacobson
Anti Defamation League

These days it’s not very hard to have information. It’s all over the Internet... We also ehm work closely with human rights groups and jewish communities all over the world...
All of us are concerned about the massive rise of antisemitism......

Ole Vestergaard journalist

For "The League" er der ingen tvivl om atantisemitismen er blevet værre på det allerseneste.

Kenneth Jacobson
Anti Defamation League:

In the last three years we have seen the greatest outbursts of antisemitism around the world since the holocaust..........

Ole Vestergaard
journalist

............. Men hvis det er rigtigt, er det også rigtigt at begrebet ”antisemit” er begyndt at sidde løsere, som et slags skældsord, der kan afholde folk fra at udtale sig kritisk om Israel.

Har Melchior mistet sin dømmekraft her?

Christian Kock
retoriker
Christian Kock professor RhetoricsCopenhagen University

Det begynder at gå ud over dømmekraften, altså hvis han gerne vil gavne forståelsen for Israel, så tror jeg han skal fortælle os noget om Israel i stedet for at bruge stemplet ”antisemit”.

Bent Melchior
rabbiner
Bent Melchior - rabbiner formand for B'nai B'rith

At jeg skulle have misbrugt udtrykket..., det passer simpelthen ikke, det strider imod sandheden.. hvis man påstår det.
Det kan da godt være der er nogen der misbruger det.. Theh.. de, det ve det vil være underligt hvis ikke der var ehm forskellige,. .. og vi er netop forskellige..
Oh o din retorikprofessor må altså acceptere at der er andre der læser teksten sådan som jeg læser den....

Torben Lund
politiker

torben Lund Europa Parliament Social Democrats
Der er masser, der tier stille...., jeg har fået eh så mange breve og mails fra folk, der giver mig ret, men som ikke lægger skjul på, at de eh at det er hårdt for dem hvis de skulle deltage i debatten, fordi ehm de så også bliver hængt ud for at være..eh, det ene og det andet.
Tøger Seidenfaden
chefredaktør
I stedet for helt præcist at slå ned på hvad der er forkert i det han skriver, så trække den her kølle der hedder: ”du er antisemit” op af lommen. Dermed forplumrer man debatten og han misbruger efter min mening et meget meget alvorligt ord.... som er ordet 'antisemit'.
Debatten forplumres
Ole Vestergaard journalist At debatten forplumres ser man måske allertydeligst i en leder fra Jyllands Posten i går (18-05-2004), der stod:
Citat fra:
Jyllands Posten
Leder: Hadefuld tale
”Lunds udfald har et indre slægtskab med den berygtede Nazi propagandist Julius Streicher der redigerede den afskyelige pamflet ”Der Stürmer”.
Ole Vestergaard journalist Så er der tonet rent flag.. Torben Lund er ikke bare antisemit, han er faktisk nazist..
Poul Erik
Skammelsen

Poul erik Skammelsen - studievært TV2 Dags Dato & Nyhederne

Den omtalte jødiske organisation Anti Defamation League, har målt holdningerne i en række europæiske lande. I Danmark har 16 % antisemitiske holdninger, siger undersøgelsen fra i år, altså hver sjette Dansker.

 

 

Jødelobbien raser

Dan Tschernia jødisk journalist, TV Producer og anti-racist.
Dan Tschernia

Men hvordan skal man på den ene side benægte eksistensen af et jødisk netværk af magt og forbindelser, og på den anden side stå frem i Jyllands Posten der ganske venligt har udlån lige så meget spalteplads til rasende jøder som Dan Tschernia, som der normalt fordeles mellem alle debattørene.

 

Dansk I Jyllands Posten 21 maj 2004. Jøden Dan Tschernia raser: Antisemitismen er atter et problem i Europa

Send en støtte mail / et brev til Torben Lund

Torben Lund, MEP,
Socialdemokratiet
Folketinget

1240 København K

Telefon 33 37 41 91

Telefon i Bruxelles: 0032 2 284 7491
skriv adressen af
Torben Lunds Hjemmeside

(Torben Lund er i skrivende stund ikke længere medlem af Europaparlamentet)

Opdatering - Aktuelt:

Dansk Berlingske Tidende 2 juni 2011 - Torben Lund: Hovedbudskabet i præsident Obamas seneste TV-tale om konflikten mellem Israel og palæstinenserne var opløftende

Dansk Morten Uhrskov Jensen Blog 3 juni 2011 - Den kvalmende Torben Lund


 

 

 

Upps forside
Top of pageReview of "The Culture of Critique" on The Original Dissident

Review of "The Culture of Critique" on Thornwalker
Review of "A People That Shall Dwell Alone"
Preface to the First Paperback Edition of "The Culture of Critique"
MacDonald on Hellenism cf. Judaism, - The Jewish Role in the 60s Counterculture & New Left
Separation and Its Discontents: Toward an Evolutionary Theory of Anti-Semitism (review)
Separation and it's Discontents


Prof. Kevin MacDonald - Professional Résumé
Thinking About Neoconservatism
Kevin MacDonald on the Puritans
What Makes Western Culture Unique?
Understanding Jewish Influence

Jewish Slander
Upps mainpage >>